Σχεδιασμός Σχεδίου Διαστημικού Σχεδίου Αλουμινίου

- Nov 30, 2017 -

Με την πρόοδο της τεχνολογίας, η προβολή ταινιών σε κινηματογράφους ψηφιοποιήθηκε, οι σωροί κυλίνδρων ταινιών δεν είναι πλέον στοιβαγμένοι σε αίθουσες προβολής. Στις παλιές μέρες, οι ταινίες αποθηκεύονται σε κυλίνδρους ταινιών, οι ταινίες προβάλλονται σε κινηματογράφους, εκτελώντας ρόλους στους προβολείς. Οι σχεδιαστές υιοθέτησαν την περιστρεφόμενη κίνηση των κυλίνδρων ως θέμα αυτού του κινηματογράφου, που συλλαμβάνεται και απεικονίζεται σε ένα αντίκτυπο και μοντέρνο περιβάλλον προβολής ταινιών.


5.jpg


Καθώς το ακροατήριο εισέρχεται στο λόμπι, θα χτυπηθούν από στρογγυλές πλάκες διατεταγμένες παντού στην οροφή. Τα ρολά ταινίας απεικονίζονται ως τεράστιες στρογγυλές πλάκες με διάμετρο 2,8 μέτρων, οι οποίες συνδέονται προσεκτικά από τους σχεδιαστές, αποτελούν από κοινού ένα τεράστιο και ισχυρό χαρακτηριστικό οροφής. Αυτές οι πλάκες είναι διατεταγμένες ώστε να αλληλεπικαλύπτονται μεταξύ τους στενά και τοποθετούνται σε διάφορα ύψη. Το μοτίβο των κόκκων ξύλου και το εφέ φωτισμού δημιουργούν μαζί μια αίσθηση κίνησης και ανάρτησης, που μοιάζουν με ρολά φιλμ κατεψυγμένα στη μέση της περιστροφής. Οι πλάκες είναι πάνελ από αλουμίνιο βαμμένα με μοτίβα ξύλου, όπου το μοτίβο ξύλου βελτιώνει το εφέ 3D και προσθέτει υφή στα επίπεδη πλαίσια αλουμινίου .

Οι σχεδιαστές υιοθέτησαν τον τόνο της γης ως το κύριο χρώμα για αυτό το έργο, δημιουργώντας μια ήπια και ζεστή ατμόσφαιρα στο λόμπι. Πέτρες σε 2 διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ χρησιμοποιούνται στο πάτωμα, αυτές οι μεγάλες πέτρινες λωρίδες ευθυγραμμίζονται με το χαρακτηριστικό οροφής στρογγυλής πλάκας, οι πιο σκοτεινές πέτρες μιμούνται σκιά αυτές τις πλάκες χυθεί στο πάτωμα. Το γραμμικό μοτίβο δαπέδου ενισχύει επίσης την αίσθηση της κίνησης του χαρακτηριστικού οροφής, με αποτέλεσμα μια δυναμική ατμόσφαιρα στο λόμπι.


3.jpg


οι στρογγυλές πλάκες που παριστάνουν τα ρολά ταινιών συνεχίζονται σε όλη την οροφή, προκαλώντας ένα οπτικό σοκ στο ακροατήριο, αλλά ταυτόχρονα οι γήινες αποχρώσεις δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα στο λόμπι


1.jpg


οι πέτρες λωρίδες σε 2 διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ είναι παράλληλες με τις στρογγυλές πλάκες κάτω από την οροφή, οι οποίες συνδέονται προσεκτικά από τους σχεδιαστές


2.jpg


6.jpg


4.jpg